Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Θήκη για χαρτιά

Και μιας και έβαλα εμπρός τους αποθηκευτικούς χώρους είπα να κλείσω το δημιουργικό αυτό Σαββατοκύριακο με ένα mini αποθηκευτικό χώρο για χαρτιά, γράμματα, λογαριασμούς κτλ. Ήταν πολύ εύκολο και γρήγορο!



Mini αποθηκευτικός χώρος για το εργαστήριο

Τελικά αυτό το ΣΚ ήταν αφιερωμένο στη πίσω πλευρά του καμβά! Μετά το καθρέπτη έφτιαξα ένα mini αποθηκευτικό χώρο με βάση μια καταπληκτική ιδέα που βρήκα σε ένα blog. Η βασική ιδέα είναι πολύ απλή, βρίσκεις ένα καμβά, κατά προτίμηση αυτούς που η κορνίζα τους είναι παχιά και ντύνεις κάτι λιγότερο από τη μισή με ύφασμα. Προσωπικά το ύφασμα το κόλλησα με θερμόκολλα. 


Από εκεί και πέρα επιστρατεύστε τη φαντασία σας και διακοσμήστε τον! Εγώ, έβαλα δυο κορδελίτσες και αρκετές σφραγίδες ενώ έπαιξα και λίγο με decoupage. Η μολυβοθήκη στο πλάι είναι κουτάκι από caprice που έκανα decoupage και τη στερέωσα με δυο καρφιά. Μπορείτε επίσης να βάλετε και σε διάφορα σημεία γαντζάκια για να κρεμάτε διάφορα μικροπράγματα!




Καθρέπτης από γάζα

Καλησπέρα!
Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανα πολλά και διάφορα! Ξεκίνησα με ένα καθρέπτη που είχα σκεφτεί να φτιάξω εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό και εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι είχα όλα όσα χρειαζόμουν. 






Το τελάρο είναι ένας καμβάς που είχα κάνει σε ένα σεμινάριο και δεν μου άρεσε καθόλου. Κόλλησα στη πίσω μεριά του ένα τετράγωνο καθρέπτη από το ΙΚΕΑ και γύρω γύρω το έντυσα με γάζα. Τη γάζα τη σκλήρυνα με ένα μείγμα αραιωμένης ατλακόλ, powertex και festinger. Η μίξη δεν έγινε επίτηδες, απλά ενώ είχα ξεκινήσει ανακάλυψα ότι μόνο η ατλακόλ δεν μου έφτανε οπότε είπα να κάνω καμία αλχημεία. Μια φορά η γάζα έγινε πολύ σκληρή!

Στη συνέχεια λοιπόν, μετά από 3-4 μέρες αφού στέγνωσε καλά, πέρασα την επιφάνεια με ασημί σπρέι και στη συνέχεια με δακτυλοπατίνα.